Beschrijving:Uitblinker 2017
De Uitblinker is een prijs voor jongeren die zich op bijzonder wijze inzetten voor Westland. Bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorg. De prijs wordt eens per jaar uitgereikt en is voor jongeren tussen de 6 en 23 jaar.
In 2017 zijn 10 Uitblinkers aangemeld. Deze jonge vrijwilligers/mantelzorgers zijn opgevallen in hun omgeving en zijn kanjers. De jury, onder leiding van wethouder De Goeij, heeft een zorgvuldige selectie gemaakt en drie vrijwilligers/mantelzorgers geselecteerd voor een tv-portret. De genomineerden zijn immers allemaal Uitblinkers die opgevallen zijn in hun omgeving. Alle aangemelde jongeren zijn uitgenodigd om gezamenlijk de première van de portretjes te bekijken. Deze portretjes van de jongeren in hun vrijwilligerswerk of mantelzorg zijn vooral bedoeld als een voorbeeld voor anderen.
Winnaars werden:

Kim van der Knaap (22 jaar) Poeldijk
Kim van der Knaap is aangedragen door handbalvereniging Verburch en is zeer betrokken bij de vereniging. Kim van der Knaap is sinds haar 17e trainster en coach van een jeugdteam. Sinds 3 jaar is zij tevens lid van de Jeugdcommissie van Verburch. Zij begon als secretaresse en is inmiddels een volwaardig lid van de Jeugdcommissie. Van zulke vrijwilligers zijn er weinig en moeten we koesteren. Vanaf 2012 gaat zij mee als begeleidster van het zomer jeugdkamp en de laatste 3 jaar is zij de drijvende kracht achter dit kamp voor de handbalvereniging. Sinds vorig jaar heeft zij ook voetbalvereniging Verburch betrokken bij het jeugdkamp. Kim heeft al twee keer als afsluiting van het handbalseizoen voor het team, dat zij coachte, een weekend uit georganiseerd. Voor de afsluiting van het seizoen 2017-2018 zal zij voor alle jeugdspeelsters en begeleiders weer een activiteit organiseren. Zij laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn en is een inspiratie voor anderen.

Leonard van Staalduinen (23 jaar ) ‘s-Gravenzande
Leonard zet zich al jaren belangeloos in voor kwetsbare bewoners in 's-Gravenzande. Wanneer er een aanvraag van iemand binnenkomt dan vindt Leonard het een uitdaging om iemand blij te maken met zijn hulp. Een initiatief dat echt uit hem zelf komt. Leonard is sinds dit jaar vrijwilliger bij de Bezoekdienst Dementie, daarnaast helpt hij ouderen met het onderhouden van hun tuintje. Ook heeft hij maandelijks met veel plezier een autistische jongen naar de zorgboerderij gereden om de ouders te ontzorgen. Hoe bijzonder is het dat de inzet van Leonard zorgt voor vele lachende gezichten. Door zijn vrijwilligerswerk met ouderen heeft hij zijn roeping gevonden en volgt een opleiding in de ouderenzorg.

Rick Lander (15 jaar) Wateringen
Een bijzonder initiatief vormt de actie van de toen viertienjarige Westlander Rick Lander. Hij is de bedenker en organisator van het zogenaamde ‘Energiefeest’, een feest voor dertien tot zestienjarigen met dj’s en swingende muziek, maar zonder alcohol. Mooi georganiseerd van een jongen op deze jonge leeftijd. Het was een hip feest, dat aansloot bij zijn eigen leeftijdsgenoten en als een sneeuwbal groot is geworden. Dit alcoholvrije feest heeft op 19 mei jl. plaatsgevonden in Naaldwijk en trok ruim 300 jeugdige bezoekers. Een prachtig voorbeeld van hoe door en voor jongeren ook zonder alcohol een leuk feest georganiseerd kan worden. Rick gaf na afloop aan dit evenement dit initiatief graag te willen herhalen voor volgend jaar. Naast een nieuwe vorm van ontspanning voor deze leeftijdscategorie leverde Rick ook een positieve bijdrage aan het gemeentelijk alcoholpreventiebeleid met de boodschap: je hebt geen alcohol nodig voor een leuk feest.
Datering:00-00-2017
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000004
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.