Beschrijving:Uitblinker 2016
De Uitblinker is een prijs voor jongeren die zich op bijzonder wijze inzetten voor Westland. Bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorg. De prijs wordt eens per jaar uitgereikt en is voor jongeren tussen de 6 en 23 jaar.
Voor 2016 zijn 13 Uitblinkers aangemeld. Deze jonge vrijwilligers/mantelzorgers zijn opgevallen in hun omgeving. De jury, onder leiding van wethouder De Goeij, heeft een zorgvuldige selectie gemaakt en drie vrijwilligers/mantelzorgers geselecteerd voor een tv-portret. De genomineerden zijn immers allemaal Uitblinkers die opgevallen zijn in hun omgeving met het vrijwilligerswerk of mantelzorg. Naar alle aangemelde jongeren wordt waardering uitgesproken. Daarom hebben alle genomineerden van gemeente Westland een attentie ontvangen. De portretjes van de jongeren in hun vrijwilligerswerk of mantelzorg zijn vooral bedoeld als een voorbeeld voor anderen.
De Feesttent, 5 jongeren tussen 20-25 jaar
Het is bijzonder dat een groep jongeren het initiatief heeft genomen om jongeren in dezelfde leeftijdscategorie regelmatig mee ‘op stap te nemen’. Het initiatief is écht een eigen initiatief, georganiseerd als De Feesttent, maar valt niet onder een organisatie. De doelgroep noemt zich de Feestbeesten. De jongeren met een beperking zien bij anderen dat ze uitgaan en willen dat zelf ook graag meemaken. Hoe bijzonder is het dat in die behoefte wordt voorzien door leeftijdsgenoten die professioneel, maar vooral leuk en enthousiast gezamenlijk op stap gaan. Tijdens deze regelmatige stapavonden ontstaat ook een contact tussen de verschillende jongeren en dat wordt gewaardeerd door de doelgroep én hun ouders.
Datering:00-00-2016
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000005
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.