Beschrijving:Op woensdag 27 september 2017 is de heer J. van der Tak benoemd tot ereburger van Westland. Van der Tak ontving de bijbehorende versierselen, de erepenning van de gemeente Westland met draaginsigne in goud uit handen van locoburgemeester T.A.M. Duijvestijn tijdens zijn afscheid in de bijzondere raadsvergadering.
Vanaf september 2004 was de heer Van der Tak burgemeester van Westland, waarbij hij zich, naast het burgemeestersambt, heeft ingezet op nationaal en internationaal niveau voor de glastuinbouw. Van der Tak was de eerste burgemeester van de gemeente Westland. In regionaal verband maakte de burgemeester zich sterk voor een stevige positie van Westland binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Als burgemeester en burgervader voor de inwoners, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties en bestuurder en beschermheer in ambtsgerelateerde nevenfuncties heeft de heer J. van der Tak zich buitengewoon ingezet voor Westland.
De burgemeester heeft een grote bijdrage geleverd aan de eenwording van de Westlandse dorpen. Hij heeft bijgedragen aan het nationaal en internationaal op de kaart zetten van de Westlandse glastuinbouw als ambassadeur, verbinder en boegbeeld 'Mr. Greenport'.
Het college achtte het afscheid van burgemeester Van der Tak een uitgelezen moment om een tweede ereburger van Westland te benoemen en de bijbehorende versierselen, de erepenning in goud met draaginsigne, uit te reiken aan de heer J. van der Tak.

Datering:27-09-2017
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000012
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.