Beschrijving:Sportprijzen 2005
Carla Ophorst, Maaike Waaijer, Thiemo de Bakker en Westland Wil Vooruit

In De Leuningjes in Poeldijk zijn 16 februari 2006 door wethouder M.A.A. de Goeij (sport) en burgemeester J. van der Tak de Westlandse sportprijzen 2005 uitgereikt aan de sportman, sportvrouw, het sporttalent en sportteam. De winnaars ontvingen een bronzen sportprijs en een bijbehorende oorkonde.

Sporttalent 2005 - Maaike Waaijer (zwemmen)
Maaike Waaijer uit Wateringen was pas vijftien jaar, maar had als zwemster al veel medailles bij elkaar gezwommen. Een succes behaalde ze in december toen ze Nederlands jeugdkampioene werd op de 400 en 800 meter vrije slag. Zij gold als een groot talent, dat nog maar aan het begin stond van een glansrijke carrière.

Sportman 2005 - Thiemo de Bakker (tennis)
Tennisser Thiemo de Bakker was gekozen tot Westlands sportman van het jaar 2005. De 17-jarige ’s-Gravenzander was regerend Europees kampioen voor tennissers tot 18 jaar en bereikte vorige maand nog de derde ronde van de Australian Open voor de jeugd. Op Wimbledon haalde hij in het dubbelspel de halve finale. In de Australian open van 2005 bereikte hij in het dubbeltoernooi de finale, maar verloor daarin. De Bakker was lid van Jong Oranje en hadspeelsterkte 1. Hij reisde op jonge leeftijd al de hele wereld over om daar aan tennistoernooien deel te nemen en hij pakte regelmatig prijzen.

Sportvrouw 2005 - Carla Ophorst (atletiek)
Carla Ophorst verbaasde niet alleen heel atletiekgezind Westland, maar ook zichzelf. De veterane uit Honselersdijk, brak in 2005 het ene Westlandse record na het andere. Carla werd in de categorie 45+ Nederlands kampioene wegatletiek op de tien kilometer en halve marathon. Op de baan scherpte ze de Nederlandse records in de categorie 45+ aan op de 1000 meter en tien kilometer.

Sportploeg 2005 - Westland Wil Vooruit
De eliteformatie van Westland Wil Vooruit werd Nederlands kampioen ploegentijdrit voor clubteams, maar ook de juniorenploeg pakte het goud. De eliteformatie van ploegleider Eric Kuiper reed het grootste gedeelte van het parcours met vier man, nadat Martijn Stougje en Roy de Visscher het hoge tempo van met name Wilco Zuijderwijk niet konden bijbenen. De samenwerking tussen Zuijderwijk, Malaya van Ruitenbeek, Thomas Berkhout en Tom Leezer was daarna zo goed, dat de ploeg de snelste tijd liet klokken.

Datering:16-02-2006
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000038
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.