Beschrijving:Sportprijzen 2006
Van der Voort Quintus, Bob Keus, Maren van Spronsen en Arantxa Rus

Tijdens een feestelijke avond in De Leuningjes in Poeldijk zijn 15 februari 2007 door wethouder Ben van der Stee (sport) de Westlandse sportprijzen uitgereikt aan het sportteam, het sporttalent, de sportvrouw en de sportman van het jaar 2006.

Sportteam 2006 - Van der Voort Quintus (handbal)
De handbalsters van Van der Voort Quintus hebben in 2006 alles gewonnen wat er voor de ploeg te winnen viel. Na de landstitel volgde voor de ijzersterke formatie van trainer/coach René Romeijn ook de nationale beker en de supercup. In het toernooi om de EHF Cup was de Heulse equipe inmiddels doorgedrongen tot de achtste finales, waarin SC Zvezda Zvenigorod de tegenstander was. Quintus speelde eerst thuis tegen deze sterke tegenstander. De Russinnen waren favoriet voor het bereiken van de kwartfinales, maar Quintus was zeker een geduchte tegenstander en heeft Westland op de kaart gezet.

Sporttalent 2006 - Arantxa Rus (tennis)
Gezien haar voornaam kon het ook niet missen dat Arantxa Rus een goede tennisster zou worden. De talentvolle Monsterse hoopte in de voetsporen te kunnen treden van haar Spaanse naamgenote Arantxa Sanches-Vicario en was daarvoor al goed op weg. Rus pakte onder meer de Nederlandse titel in het enkelspel voor speelsters tot en met 16 jaar en bereikte op het EK onder 16 de halve finales.

Sportvrouw 2006 - Maren van Spronsen (schaatsen)
Zo succesvol het jaar 2006 was voor Maren van Spronsen, zo moeizaam begon 2007 voor de schaatsster uit ’s-Gravenzande. Een hardnekkige liesblessure hield Van Spronsen al geruime tijd van het ijs. Niettemin kon ze met veel genoegen terugkijken op 2006, waarin ze onder meer wereldkampioen werd op de ploegenachtervolging. Individueel eindigde ze verder als derde op de 1000 meter tijdens het WK voor junioren. In het eindklassement van dit WK legde ze beslag op een vijfde plaats. Op nationaal gebied mocht ze een tweede plaats tijdens het NK allround voor junioren bijschrijven, alsmede een derde plaats bij het NK sprint voor junioren. De jury was onder de indruk van al deze prestaties en weet hoeveel training eraan vooraf ging.

Sportman 2006 - Bob Keus (atletiek)
Voor atleet Bob Keus was 2006 een absoluut topjaar. De Naaldwijker werd zowel indoor als outdoor Nederlands kampioen op de 400 meter. Vijf jaar geleden bereikte Keus exact hetzelfde en dat maakt zijn prestatie alleen maar unieker. Tussendoor werd hij veelvuldig gekweld door talloze fysieke ongemakken, maar Keus gaf de moed nimmer op. De dubbele nationale titel was dit jaar een passende beloning voor zijn vasthoudendheid. Bovendien toont hij zich al jaren een waardig ambassadeur voor Olympus’70 en daarmee ook voor het Westland.

Datering:15-02-2007
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000039
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.