Beschrijving:Sportprijzen 2007
Lara van Ruijven, Van der Voort / Quintus, Tom Leezer en Pascal van Assendelft

Tijdens een feestelijke avond in De Leuningjes in Poeldijk zijn 14 februari 2008 door wethouder Ben van der Stee (sport) de Westlandse sportprijzen uitgereikt aan het sporttalent, het sportteam, de sportman en de sportvrouw van het jaar 2007.

Sporttalent 2007 - Lara van Ruijven (shorttrack)
De jury was bijzonder onder de indruk van de geweldige prestaties van Lara bij de Nederlandse Kampioenschappen shorttrack. Op alle vijf de afstanden wist zij een gouden medaille te winnen en dus diverse Nationale Kampioenschappen te behalen. En over doorzettingsvermogen gesproken: ze trainde 4x per week op de ijsbaan en ze fietste elke dag, als onderdeel van de trainingen, zo’n 25 kilometer naar school. Verder speelde zij tennis en hockey en trainde ze in de zomermaanden ook nog op de racefiets. Kenners zien in haar een groot talent en we gaan ongetwijfeld nog veel meer van haar horen.

Sportteam 2007 - Van der Voort / Quintus (handbal)
Na het zo succesvolle jaar 2006 volgde ook in 2007 het ene succes na het andere voor het 1e damesteam van Handbalvereniging Van der Voort/Quintus. Ondanks blessureleed en het vertrek van een aantal basisspeelsters werd de jonge ploeg van René Romeijn in 2007 voor de 2e keer in successie kampioen van Nederland. Verder wist de ploeg wederom de Nationale Beker te winnen. In het Europese toernooi voor Nationale Kampioenen werd de ploeg pas in de achtste finales uitgeschakeld. Een geweldige belevenis voor de speelsters om tegen de wereldtop te handballen. De jury was naast de geweldige sportprestaties onder de indruk van de plaats die het handbalteam binnen de kern Kwintsheul innam. De speelsters zijn een voorbeeld voor veel jonge handbalsters die er van dromen ooit in het 1e team van Quintus te mogen spelen. Het team vervulde daarmee een belangrijke sociale en maatschappelijke functie binnen de gemeente.

Sportman 2007 - Tom Leezer (wielrennen)
Voor wielrenner Tom Leezer ging in 2007 een jongensdroom in vervulling. Het tekenen van een profcontract bij de Rabobankploeg. Een beloning voor zijn enorme inzet en doorzettingsvermogen en een logische stap in de wielercarrière van deze zeer talentvolle renner uit ’s-Gravenzande. Na een etappezege in Olympia’s tour volgde in 2007 al weer zijn vierde nationale titel: Nederlands Kampioen bij de beloften. Bij het wereldkampioenschap later dat jaar kwam hij net een paar centimeters tekort voor een podiumplaats. Verder wist hij diverse buitenlandse etappewedstrijden op zijn naam te schrijven. De jury was onder de indruk van de wielerkwaliteiten van Tom. Met zijn sterke eindsprint en zijn goede klimmerskwaliteiten voorspelden kenners hem een gouden toekomst. Velen zien hem als de nieuwe Michael Boogerd. Het Westland heeft een rijke wielerhistorie en heeft veel grote wielrenners voortgebracht. Wat zou het mooi zijn als Tom het Westland gedurende vele jaren als waardig ambassadeur van de wielersport zou kunnen gaan uitdragen.

Sportvrouw 2007 - Pascal van Assendelft (atletiek)
Bij de Nederlandse Kampioenschappen Indoor won Pascal voor de 7e keer in successie de 60 meter sprint. Bij het Nederlands Kampioenschap outdoor in juni 2007 won zij zowel de 100 meter alsook de 200 meter en was daarmee één van de succesvolste atletes van 2007. De jury was zeer onder de indruk van haar sportprestaties en was zeer verrast toen bekend werd dat zij eind 2007 ging stoppen met topsport. Met de deelname aan 9 Europacup-wedstrijden, 1 Europees kampioenschap, 2 Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen van 2004 en met in totaal 9 Nationale titels mocht zij terugkijken op een schitterende carrière. Het toekennen van de titel Sportvrouw 2007 van de Gemeente Westland kwam haar dan ook meer dan toe.
Datering:14-02-2008
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000040
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.