Beschrijving:Sportprijzen 2008
Jim Middelburg, Handbalvereniging Westlandia, Wim Scholtes, Mandy Mulder

Tijdens een feestelijke avond in De Leuningjes in Poeldijk zijn donderdag 12 februari 2009 door burgemeester Van der Tak en wethouder Van der Stee (sport) de Westlandse sportprijzen uitgereikt aan het sporttalent, het sportteam, de sportman en de sportvrouw van het jaar 2008.

Sporttalent 2008 - Jim Middelburg (badminton)
Voor Jim Middelburg was 2008 een prachtig jaar. Als badmintonner haalde Jim bij de Nederlandse jeugdkampioenenschappen drie gouden medailles. Zowel in het herenenkel, herendubbel alsook in het gemengd dubbel toonde Jim aan de sterkste te zijn. Bij het Europees Jeugdkampioenschap voor spelers tot 15 jaar won Jim een bronzen medaille in het herenenkelspel. Omdat Jim deel uitmaakt van het Nederlands jeugdteam behaalde hij tijdens internationale toernooien ook nog een zilveren en bronzen medaille met het nationale jeugdteam. Kortom geweldige sportprestaties van dit jonge talent die, ondanks zijn jeugdige leeftijd, nu al in de landelijke seniorencompetitie uitkomt. De jury was onder de indruk van het feit dat Jim tot de top van Europa in zijn leeftijdscategorie behoort en al een aantal jaren deel uitmaakt van de Nationale selectie. Met gemiddeld vijf á zes trainingen per week toonde Jim aan over veel doorzettingsvermogen te beschikken. De jury feliciteerde Jim Middelburg met de verkiezing tot sporttalent 2008 van de gemeente Westland en hoopt dat deze prijs een extra stimulans zal zijn om nog veel mooie successen in de toekomst te boeken.

Sportteam 2008 - Handbalvereniging Westlandia (handbal)
Het 1e damesteam van Handbalvereniging Westlandia kende een ijzersterk seizoen 2007-2008. Met negentien winstpartijen, één gelijkspel en één verliespartij werden de dames van Westlandia Handbal afgetekend kampioen in de hoofdklasse en promoveerden daardoor naar de Eerste Divisie landelijk. Een grote sportprestatie omdat de damesploeg van Westlandia hierdoor, na 12 jaar, terugkeerde naar de Eerste Divisie. Het 1e damesteam van Westlandia vormde een enthousiaste groep dames die bereid waren voor elkaar te knokken en voor elkaar door het vuur te gaan, en dat gedurende het hele seizoen. Eigenschappen die nodig waren om in teamverband een klinkende sportprestatie te leveren.
Naast de wil om op het sportieve vlak te presteren, stond ook het sociale aspect binnen de ploeg hoog in het vaandel. Wat zou het overigens prachtig zijn als de dames van Westlandia Handbal eveneens op eredivisieniveau zouden gaan handballen. Wij zien het affiche al voor ons: Westlandia Handbal Dames 1 - Van der Voort Quintus Dames 1

Sportman 2008 - Wim Scholtes (atletiek)
In een vergrijzende samenleving was het prachtig te ervaren dat mensen steeds vitaler worden. Voor atleet Wim Scholtes was 2008 een jaar vol met topprestaties. Met het behalen van twee Nederlandse kampioenschappen (200 meter en 400 meter), één Europees kampioenschap en twee ereplaatsen bij de wereldkampioenschappen in de categorie masters 60+ behoorde Wim Scholtes in deze categorie tot de beste atleten van de wereld. Daarnaast was Wim Scholtes houder van tien nationale records op diverse afstanden en atletiekonderdelen. De jury ziet de verkiezing van Wim Scholtes tot sportman van het jaar 2008 als een bekroning van een lange imposante sportcarrière. Hij was het levende bewijs dat topprestaties niet altijd aan leeftijd gebonden zijn. De jury hoopt dan ook met deze prijs een signaal af te geven tot het stimuleren van sportieve activiteiten onder alle 50+ sporters in de gemeente Westland.

Sportvrouw 2008 - Mandy Mulder (zeilen)
Op zondag 17 augustus 2008 schreef Mandy Mulder geschiedenis. Bij de Olympische Spelen in Beijing werd, samen met twee ploeggenoten, een zilveren medaille gewonnen bij het zeilen in de Ynglingklasse. Hoewel het hier ging om een teamprestatie heeft de jury geoordeeld dat de weg om te komen tot deze uitzonderlijke sportprestatie voornamelijk toch vooral een individuele pres
Datering:12-02-2009
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000041
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.