Beschrijving:Sportprijzen 2009
Arantxa Rus, Thiemo de Bakker, R.K.V.V. Westlandia en Marjolein van Marrewijk

Tijdens een feestelijke avond in De Wielepet in Monster zijn donderdag 18 februari 2009 door burgemeester Van der Tak en wethouder Van der Stee (sport) de Westlandse sportprijzen uitgereikt aan het sporttalent, het sportteam, de sportman en de sportvrouw van het jaar 2009.

Sporttalent 2009 - Marjolein van Marrewijk
Voor Marjolein van Marrewijk was 2009 een topjaar. Op 27 juni 2010 werd zij Nederlands Kampioen hardlopen op de 800 meter in de categorie B-junioren. Een groot succes voor deze Olympus ’70 atlete, die pas 4 jaar aan atletiek doet. De jury was onder de indruk van de progressie die Marjolein in 2009 heeft geboekt. Zo wist zij haar persoonlijke record op de 800 meter aan te scherpen naar 2 minuten en 11 seconden. Niet alleen op de 800 meter kon Marjolein zeer goed uit de voeten, maar ook op de 400, 1.000 en 1.500 meter. Zij maakte tevens deel uit van de Olympus '70 estafetteploeg die dit jaar zilver haalde bij de 4 x 400 meter. Met gemiddeld vijf trainingen per week toonde deze Vwo-scholiere aan over veel doorzettingsvermogen te beschikken.

Sportteam 2009 - R.K.V.V. Westlandia
Voor het eerst in de rijke clubhistorie bereikte het 1 elftal van de R.K.V.V. Westlandia het kampioenschap van de Hoofdklasse van het zondagamateurvoetbal. Een unieke prestatie.
Niet alleen voor de club zelf maar voor het gehele Westland. Nog nooit eerder was een Westlandse voetbalvereniging kampioen geworden in de hoofdklasse van het amateurvoetbal. Op zondag 10 mei 2009 vond de bekroning plaats van een prachtig seizoen. In Almere werd die dag het kampioenschap veiliggesteld door met 2-0 te winnen van FC Omniworld. Het kampioenschap werd op grootse wijze gevierd. Ruim 2.000 mensen met een groen-wit hart reisden die dag met de ploeg mee en juichten hun kampioenen toe, eerst op het veld en later in het centrum van Naaldwijk. De jury was zeer onder de indruk van de geleverde sportprestatie van het 1e elftal van R.K.V.V. Westlandia. Door tomeloze inzet, een professionele aanpak en veel wilskracht was de prestatie tot stand gekomen.

Sportman 2009 - Thiemo de Bakker
Voor tennisser Thiemo de Bakker was 2009 het jaar van de grote doorbraak. Door zijn unieke prestatie van vier achtereenvolgende overwinningen in Challenger-toernooien en zijn winst tegen een top 10 speler tijdens de Davis-Cup ontmoeting in Frankrijk is Thiemo inmiddels doorgedrongen tot de top 100 in de ATP-ranking. Als Nederlands beste tennisser was hij een waardig ambassadeur voor de gemeente Westland en een voorbeeld voor vele jeugdsporters die dromen van een topsportcarrière. De jury was onder de indruk van het optreden tijdens de Davis Cup ontmoeting waarbij Thiemo heeft aangetoond een groot tennisser te zijn en de potentie heeft om tot de wereldtop te gaan behoren. Half januari stond Thiemo op de 80e plaats in de ATP-ranking. In 2006 won Thiemo al eerder deze prijs en gaf toen zelf aan nog jaren aan de top te willen staan. Dat is tot nu toe fantastisch gelukt. De jury kon niet om deze grote sportman heen en heeft dan ook geoordeeld om wederom deze prijs aan hem uit te reiken.

Sportvrouw 2009 - Arantxa Rus
Tennisster Arantxa Rus maakte in 2009 haar debuut op Roland Garos en wist de 2e ronde te bereiken. Bij de US Open wist zij helaas, door een zware loting, de 2e ronde niet te bereiken. Wel was er winst in het Challengertoernooi in het Franse Nantes. Arantxa Rus was hard op weg om de top 100 binnen te komen in de wereldrankinglijst bij het damestennis. Eind 2009 stond zij op de 107e plaats, en was daarmee Nederlands beste tennisster. De jury was trots op de prestaties en de progressie die Arantxa de laatste jaren heeft gemaakt. In 2007 werd zij al gekozen tot het sporttalent van de gemeente Westland en het is prachtig om te zien hoe zij zich ontwikkeld heeft tot de sportvrouw die zij nu is. Een voorbeeld voor velen. Na recent al door de tennisbond gekozen te zijn tot tennisster van
Datering:18-02-2010
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000042
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.