Beschrijving:Sportprijzen 2010
Lindsay van Marrewijk, Martijn van IJzendoorn, Van Zundert-Velo Badminton en Thomas Poesiat

Tijdens een feestelijke avond in de aula van het ISW Naaldwijk zijn donderdag 17 februari 2011 door wethouder Bogaard (sport) de Westlandse sportprijzen uitgereikt aan het sportteam, de sportman, de sportvrouw en het sporttalent van het jaar 2010.

Sportteam 2010 - Van Zundert-Velo Badminton
Het 1e team van Van Zundert-Velo Badminton kende een ijzersterk seizoen 2009-2010. Het team werd ongeslagen Nederlands kampioen in de eredivisie van de badmintonbond en pakte ook de nationale beker. Het was voor de 2e keer in het bestaan van Velo Badminton dat de 'dubbel' werd gewonnen. In september werd deelgenomen aan het Europees kampioenschap dat in eigen land werd gehouden. Aangemoedigd door veel Westlandse supporters werd een sterk Europees kampioenschap gespeeld en kon het team de krachten meten met andere Europese topploegen. Het 1e herenteam van Velo bestond uit een unieke mix van jeugdig talent en ervaren spelers die zowel nationaal als internationaal hun sporen hebben verdiend. Velo Badminton is een begrip in het Westland en ver daarbuiten. De jury heeft geoordeeld dat dit aspect, in combinatie met de geleverde sportprestaties, aanleiding is om de sportprijs 2010 van de gemeente Westland in de categorie 'sportteams' toe te kennen aan het 1e badmintonteam van Van Zundert-Velo.

Sportman 2010: Thomas Poesiat
Op 18 juli 2010 werd Thomas Poesiat Nederlands kampioen op de 5.000 meter op de baan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. In een tactisch perfect gelopen race wist hij al zijn concurrenten te verslaan. Naast de baanatletiek was Thomas ook een absolute smaakmaker bij wegwedstrijden, terwijl hij ook in het veld goed uit de voeten kon, getuige zijn deelname aan het EK Cross in Portugal in december 2010. Alleskunner Thomas verbeterde in 2010 nagenoeg al zijn persoonlijke records, met als voorlopig hoogtepunt zijn p.r. op de 5.000 meter, net onder de 14 minuten (13.57). De jury was onder de indruk van de enorme trainingsintensiteit die nodig was om te komen tot deze sportprestaties. Gemiddeld werd zo'n 25 uur per week besteed aan trainingen. Dit in combinatie met het behaalde Nederlands kampioenschap was voor de jury aanleiding geweest de sportprijs 2010 van de gemeente Westland in de categorie 'sportman' toe te kennen aan Thomas Poesiat.

Sportvrouw 2010 - Lindsay van Marrewijk
Van regionaal atlete ontwikkelde Lindsay van Marrewijk zich in 2010 tot een nationale topatlete. Op zondag 3 oktober 2010 volgde de bekroning van alle trainingsarbeid als Lindsay in Breda Nederlands kampioene op de halve marathon werd. In een zeer sterk deelnemersveld wist zij al haar concurrenten achter zich te laten en zo de nationale titel op te eisen. Een bijzondere prestatie omdat Lindsay zich pas sinds enige tijd richtte op de langere afstanden. De jury was onder indruk van de progressie die Lindsay in 2010 heeft gemaakt. Juist deze progressie in combinatie met de nationale titel op de halve marathon, was voor de jury aanleiding de sportprijs 2010 van de gemeente Westland in de categorie 'sportvrouwen' toe te kennen aan Lindsay van Marrewijk.

Sporttalent 2010 - Martijn van IJzendoorn
Voor Martijn van IJzendoorn was 2010 een topjaar. Zowel bij de pupillen als ook bij de aspiranten werd hij Nederlands kampioen dammen. Dat is op zich bijzonder, omdat Martijn qua leeftijd nog pupil is. Bij de Europese kampioenschappen voor pupillen in Polen was er een bronzen medaille. Martijn nam in 2010 ook deel aan twee wereldkampioenschappen. Bij het wereldkampioenschap voor aspiranten in België werd hij vierde en bij het wereldkampioenschap voor junioren, gehouden in Westland, werd een derde plaats behaald. Hij speelde hier tegen de absolute wereldtop. Landelijk kent Martijn geen enkele tegenstand in zijn leeftijdscategorie waardoor hij - op zijn 13e al -uitkomt voor het 1e seniorenteam van Damlust uit Gouda. De jury was zeer onder de indruk van deze jon
Datering:17-02-2011
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000043
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.