Beschrijving:Sportprijzen 2011
Ricardo van der Ende, Carla Ophorst, Dames estafette ploegen Olympus70 en Dennis Kruijswijk

Het nieuwe sportcomplex van VELO in Wateringen was donderdagavond 16 februari 2012 het toneel voor de uitreiking van de Westlandse sportprijzen. Wethouder Bogaard (sport) en burgemeester Van der Tak maakten de winnaars bekend in de categorieën sporttalent, sportteam, sportvrouw en sportman van het jaar 2011.

Sporttalent 2011 - Dennis Kruijswijk
In 2011 werd hij Nederlands kampioen shorttrack bij de junioren C. Ook in de ploegenachtervolging (relay) wist hij het kampioenschap te behalen. De schaatsprestaties van Dennis hebben in 2011 een grote vlucht genomen. Kenners zagen in hem een groot talent, getuige ook zijn uitverkiezing voor Jong Oranje. Daarnaast was Dennis in 2011, op uitnodiging van NOC*NSF op trainingsstage geweest in Zuid-Korea. De jury was ervan overtuigd dat we van dit talent nog veel grote prestaties kunnen verwachten.

Sportteam 2011 - Dames estafette ploegen Olympus70
Voor de estafetteploegen van Olympus70 was 2011 een glorieus jaar. Op zowel de 4 x 100 meter, de 4x 400 meter en de 4x 800 meter werden zij Nederland kampioen. Het estafette onderdeel vergde naast pure snelheid ook veel concentratie. De overdracht van de estafettestok luisterde zeer nauw en kan immers het verschil betekenen tussen wel of geen Nederlandse titel. Naast hun werk of studie staken de dames van de teams veel tijd in hun favoriete sport. De trainingsintensiteit was hoog. Mede door deze toewijding wisten zij Olympus70 wederom nationaal op de kaart te zetten. Voor de jury was dit voldoende aanleiding om hen de prijs toe te kennen.

Sportvrouw 2011 - Carla Ophorst
Met drie nationale titels en een Europese titel in 2011 kon atlete Carla Ophorst terugkijken op een bijzonder succesvol sportjaar. Zowel bij het NK cross, het NK 10 km op de weg als bij het NK halve marathon wist Carla nationaal kampioen te worden, dit alles in de categorie dames 50+. Tijdens de Europese kampioenschappen Cross in Gent wist zij voor de eerste keer in haar imposante loopbaan Europees kampioen te worden. De jury was onder de indruk van het niveau dat zij gedurende 25 jaar topsport weet te behouden. Ook het feit dat zij als trainster anderen in de hardloopsport begeleidde, getuigde van haar toewijding. Daarmee was ze uitgegroeid tot een waar boegbeeld van de Westlandse atletiek. Carla ontving eerder in 2005 ook al de prijs van Sportvrouw van het jaar.

Sportman 2011 - Ricardo van der Ende
2011 was een bijzonder succesvol jaar voor autocoureur Ricardo van der Ende. In de GT4 klasse werd hij zowel Nederlands als Europees kampioen. De GT4 klasse wordt gezien als de koningsklasse van de Nederlandse autosport. Ricardo wist in een BMW M3 beide kampioenschappen te behalen. Autosport vergt veel uithoudingsvermogen en concentratie van de coureur en de jury vond het bijzonder dat deze tak van sport dit jaar in Westland door deze prijs in de schijnwerpers staat.
Datering:16-02-2012
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000044
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.