Beschrijving:Sportprijzen 2012
Bas Dijksma, Velo 1 Badminton, Kiki Bertens en Patrick van der Meer

Het sportcomplex van VV Lyra in De Lier was donderdagavond 21 februari 2013 het toneel voor de uitreiking van de Westlandse sportprijzen. Wethouder El Mokaddem (sport) en burgemeester Van der Tak maakten de winnaars bekend in de categorieën sporttalent, sportteam, sportvrouw en sportman van het jaar 2012.

Categorie 'Sporttalent' - Bas Dijksma
Het sportjaar 2012 verliep voor Bas Dijksma bijzonder succesvol. Tijdens het wereldkampioenschap Tang Soo Do, dat gehouden werd in North Carolina (USA), behaalde hij één gouden en twee zilveren medailles. Tang Soo Do is een moderne, ongewapende vechtkunst, gericht op zelfverdediging en kent diverse onderdelen. De sport vergt een grote concentratie en een grote mate van zelfbeheersing. Bas Dijksma heeft aangetoond dit alles te beheersen. De jury was onder de indruk van de geleverde sportprestaties van Bas waarmee hij niet alleen zichzelf maar ook de vereniging Ki Kong alsook de gemeente Westland op de kaart heeft gezet.

Categorie ‘Sportteam’ - Velo 1 Badminton
Op 25 februari 2012 werd het 1e team van Velo badminton Nederlands kampioen. In de finale van de play-offs won Velo met 5-2 van Amersfoort, waarmee de negende nationale titel een feit is. Omdat ook in de reguliere competitie 2011-2012 alle wedstrijden werden gewonnen, kon het 1e team van Velo terugzien op een geweldig seizoen. De jury was onder de indruk van de geleverde sportprestaties en vond de negende landstitel zeer bijzonder omdat deze is behaald met een nieuw team dat pas sinds het begin van de competitie 2011-2012 in deze samenstelling acteerde. De nieuwe, talentvolle spelers hadden hun kans gegrepen en Velo wederom een nationale titel bezorgd. Velo Badminton geniet landelijk zeer veel aanzien door ieder jaar mee te strijden om de nationale titel.

Categorie ‘Sportvrouw’ - Kiki Bertens
Tennisster Kiki Bertens brak in 2012 definitief door en wint in april haar eerste WTA-toernooi in het Marokkaanse Fez. Op andere WTA toernooien werden eveneens goede prestaties geleverd. Samen met Arantxa Rus, eveneens woonachtig in Westland, werden in 2012 diverse aansprekende successen geboekt in het damesdubbel. In 2012 werd tevens deelgenomen aan twee grandslamtoernooien, te weten Wimbledon en de USA Open. Op beide, mondiaal zeer aansprekende tennistoernooien, overleefde Kiki de eerste ronde. Dit alles betekent dat Kiki in één jaar tijd klimt van plaats 184 naar plaats 63 op de Wereldranglijst. Dit levert haar tevens een nominatie op van de Internationale tennisbond in de categorie “Best Newcomer of the Year”.

Categorie ‘Sportman’ - Patrick van der Meer
Dressuurruiter Patrick van der Meer nam in 2012 deel aan de Olympische Spelen in Londen. Als vierde ruiter mocht hij Nederland vertegenwoordigen in de individuele wedstrijd. Het startbewijs ging naar Patrick van der Meer omdat hij op het CHIO in Aken met het paard Uzzo beter presteerde dan zijn naaste belager. Deelname aan de Olympische Spelen, het grootse sportevenement ter wereld, is voor elke sporter het hoogst haalbare. Deelname aan de spelen dwing je af door zeer constant te presteren en steeds op piekpunten beter te zijn dan anderen. Daarnaast ben je als dressuurruiter ook zeer afhankelijk van de ‘vorm van de dag” van je paard. Bij de individuele wedstrijd in London wist Patrick met Uzzo de 10e score te noteren.
Datering:21-02-2013
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000045
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.