Beschrijving:Sportprijzen 2013
Lola van Zeijl, Mandy Mulder, Martijn van IJzendoorn, Handbalvereniging Westlandia, dames A-junioren

Het Quintus Complex in Kwintsheul was donderdagavond 19 december het toneel voor de uitreiking van de Westlandse sportprijzen. Wethouder El Mokaddem (sport) maakte de winnaars bekend in de categorieën sporttalent, sportteam, sportvrouw en sportman van het jaar 2013. Burgemeester Van der Tak eerde een drietal bijzondere sporters met de Sport Carrière Award.

Sporttalent 2013 - Lola van Zeijl
Het jaar 2013 was een bijzonder succesvol sportjaar voor Lola van Zeijl met in totaal 4 ereplaatsen bij belangrijke wedstrijden. Op het Nederlandse kampioenschap judo in de leeftijd tot 21 jaar werd een zilveren medaille behaald en een bronzen medaille in de klasse tot 18 jaar. Ook op het Nederlandse kampioenschap voor senioren in de klasse tot 48 kilo haalde zij een zilveren medaille. Een unieke prestatie omdat Lola pas 15 jaar is. Tijdens de Kent Open, een Internationale toernooi in Londen werd een gouden medaille behaald in de klasse tot 44 kilo. De jury was onder de indruk van de geleverde sportprestaties van Lola van Zeijl. waarmee zij niet alleen zichzelf maar ook de vereniging Lu Gia Jen en de gemeente Westland op de kaart heeft gezet.

Sportvrouw 2013 - Mandy Mulder
Mandy Mulder schreef op 24 augustus 2013 geschiedenis door, samen met teamgenoot Coen de Koning, Europees Kampioen zeilen te worden in de Olympische klasse Nacra 17. Door deze prestatie werd Mandy opgenomen in de kernploeg van vier sporters, die onderling gingen uitmaken wie Nederland ging vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro. In 2008 behaalde Mandy Mulder al Olympisch zilver.

Sportman 2013 - Martijn van IJzendoorn
Het sportjaar 2013 verliep bijzonder succesvol voor Martijn van IJzendoorn met in totaal drie aansprekende titels. Bij het wereldkampioenschap dammen in het Franse Tours werd Martijn wereldkampioen dammen in de categorie aspiranten. Met een score van 13 punten uit negen wedstrijden wist hij voor de derde keer wereldkampioen dammen te worden. Bij de Europese kampioenschappen in augustus 2013 in Bielawe te Polen werd Martijn Europees kampioen, eveneens in de categorie aspiranten. De hele Europese damtop was hier aanwezig maar kon niet voorkomen dat Martijn ook deze titel binnenhaalde. In 2013 werd Martijn ook nog Nederlands kampioen in de categorie junioren.

Sportteam 2013 - Handbalvereniging Westlandia, dames A-junioren
In juni 2013 werden de Nederlandse kampioenschappen veldhandbal in Heerlen gehouden. Westlandia Handbal had zich geplaatst voor dit Nederlands kampioenschap dankzij de goede prestaties die het team in de reguliere competitie heeft behaald. De dames A-junioren wisten tijdens dit Nederlands kampioenschap alle wedstrijden te winnen en daarmee Nederlands kampioen veldhandbal te worden. In een zenuwslopende finalewedstrijd werd Z.A.P. uit Breezand nipt met 20-19 verslagen.

Winnaars Sport Carrière Awards - Carla Ophorst, Barry Schep en Guus Vogels
Westland heeft een groot aantal sporthelden voortgebracht. Het werd met recht tijd dat zij geëerd werden. De Sport Carrière Award komt toe aan sporters met Westlandse ‘roots’ die naam hebben gemaakt, niet alleen in Westland of Nederland, maar zelfs over de hele wereld. Die jarenlang topprestaties hebben geleverd. In het verleden en nu nog steeds. Sporters met zo’n grote staat van dienst verdienen het om in hun eigen streek speciaal in het zonnetje gezet te worden.
Datering:19-12-2013
Fotograaf:Schut, Thierry
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000046
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.