Beschrijving:Sportprijzen 2016
Kiki Bertens, Glenn de Blois, Zara Steentjes, Dijkvogels G1 en G2, Westland Wil Vooruit, elite/beloften team, Ciraar Slaats, Marieke van der Wal en Theo Bruggeling

Tijdens het Westlands sportgala in Westlandtheater De Naald zijn de Westlandse sportprijzen uitgereikt. De prijzen werden onder andere uitgereikt door Edith Bosch (meervoudig Olympisch medaillewinnaar judo), burgemeester Van der Tak en wethouder El Mokaddem (sport).

Sporttalent 2016 - Zara Steentjes (turnen)
Topturntalent Zara Steentjes uit Poeldijk (15 jaar) veroverde in april 2016 goud bij de halve finale NK, junioren. Daarmee plaatste ze zich voor drie toestelfinales: brug, vloer en sprong. Zowel op de sprong als op de vloer won ze zilver en op de brug pakte ze de bronzen medaille. In december 2015 won zij samen met haar team Goud tijdens het NK jeugdteams. “Op jonge leeftijd dit niveau behalen is heel bijzonder. Turnen is een individuele sport en dan op dit niveau presteren, tijdens een examenjaar in het reguliere onderwijs, dat getuigt van doorzettingsvermogen en focus. Waarbij steun van de vereniging Devona en support van het thuisfront onmisbaar was,” beargumenteert de jury haar keuze.

G-sport 2016 - Dijkvogels G1 en G2 (korfbal)
Beide teams namen in juli 2016 deel aan de Special Olympics, waarbij het G-team goud won. Daarnaast werden beide teams zowel in de zaal- als veldcompetitie kampioen en promoveerde het G2 team daardoor naar een hogere klasse. Volgens de jury is het een feestje om aan zo’n enthousiaste vereniging als Dijkvogels deze prijs voor de tweede keer toe te kennen.

Sportploeg 2016 - Westland Wil Vooruit, elite/beloften team (wielrennen)
De heren van Westland Wil Vooruit werden Nederlands Kampioen in de Clubcompetitie. Als ploeg zijn zij breed ontwikkeld en onverslaanbaar in de verschillende disciplines. Door de professionele aanpak, tomeloze inzet van renners en begeleiding, veel wilskracht en vooral een niet te evenaren teamspirit zijn zij in staat geweest om in 2016 deze topprestatie neer te zetten en daarmee Westland ‘op de kaart te zetten’.

Sportcoach 2016 - Ciraar Slaats (badmintoncoach)
Ciraar Slaats was coach van selectie Velo-badminton. Het eerste team had, onder zijn leiding, zes keer de titel landskampioen behaald, en hét nationale bekertoernooi van Badminton Nederland (Carlton GT Cup 2016) gewonnen. Ciraar Slaats had van een team met jonge talenten direct een winnaarsteam gemaakt en goed gepresteerd tijdens de Europacup in Frankrijk. Hij heeft vele kampioenschappen binnengehaald. Ook was hij sterk in het begeleiden van individuele spelers. Ciraar Slaats haalde het allerbeste uit het VELO-badmintonteam naar boven, “aldus de jury.

Sportvrouw 2016 - Kiki Bertens (tennis)
In mei/juni 2016 hield Kiki Bertens heel Westland en tennisminnend Nederland aan de buis gekluisterd. De Wateringse Kiki Bertens bracht het tot de halve finale van Roland Garros. En daarmee zette zij Westland en Wateringen ‘op de kaart’. Na deze geweldige prestatie staat zij 21ste op de wereldranglijst. Zij is winnaar van de Betty Stöve schaal, won het WTA-toernooi Nürnberg en nam deel aan International Premier Tennis League in Azië (enkel- en dubbelspel). Volgens de jury verdient Kiki deze prijs omdat zij in staat is om op jonge leeftijd als Westlandse sportster ons land wereldwijd te vertegenwoordigen en van zich te laten horen.

Sportman 2016 - Glenn de Blois (snowboarden)
Al jaren presteert Glenn de Blois als snowboarder op hoog niveau. Hij was eerder genomineerd als sporttalent en sportman. In 2016 kon de jury van de Westlandse sportprijzen niet meer om deze Lierse sporter heen. In 2016 werd Glenn de Blois Nederlands kampioen snowboardcross en behaalde hij een 6e plaats op de Wereldbekerwedstrijden Snowboardcross. Door blijvend aan de top te presteren werd Glenn de Blois geselecteerd voor het Duitse A-eliteteam. Glenn de Blois behaalde goud tijdens de Europa cup snowboardcross. De geleverde sportprestaties maken indruk, want sneeuw is in
Datering:00-00-2016
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000049
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.