Beschrijving:Op 15 juni 2006 heeft wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland de vrijwilligersjaarprijzen uitgereikt. Deze prijs ‘de Loftrompet’ viel dit jaar toe aan de Wollebrandcross (categorie Organisatie), het project FunAktief van Myosotis (categorie initiatief of project) en aan Buurtpreventie Naaldwijk (themaprijs Veiligheid en Leefbaarheid). In haar toespraak wees wethouder De Goeij er op dat genomineerd worden aangeeft dat het vrijwilligerswerk gewaardeerd wordt en dat men er bewondering voor heeft. Vrijwilligerswerk kent eigenlijk alleen maar winnaars”, aldus De Goeij. Tijdens het feest werd ook aandacht besteed aan de actie Westland voor Azië. Een initiatief vanuit het bedrijfsleven, maar met een groot vrijwilligersaspect en een aansprekend voorbeeld van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Wollebrandcross
Bewonderenswaardig dat het idee van de Wollebrandcross zich binnen enkele jaren ontpopt heeft tot een vooruitstrevende, snelle en eigentijdse organisatie. Zij had met succes het bedrijfsleven aan zich weten te binden voor sponsoring. Jaarlijks wist men met vernieuwende projecten weer een sportfestijn neer te zetten voor jong en oud. De combinatie van het organiseren van een groots sportfestijn en het gelijktijdig zelfstandig werven van fondsen voor goede doelen was een succesvolle formule gebleken.

FunAktief van de Stichting Myosotis:
Het is voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking vaak niet eenvoudig om een invulling te geven aan de eigen vrijetijdsbesteding. Een enthousiaste groep vrijwilligers ondersteunde hen hierbij. Zij stimuleerden de jongeren om actief deel te nemen aan de samenleving. En als ze daarbij drempels tegen kwamen werden ze geholpen. FunAktief was ook de winnaar van de publieksprijs. Hartverwarmend dat een relatief jonge club mensen zich zo met hart en ziel vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend, inzet.

Buurtpreventie Naaldwijk:
Het is belangrijk dat mensen zich veilig voelen in de eigen woonomgeving. Wat ooit begon als burgerinitiatief in de wijk Cruysbrouck was nu ingezet naar andere wijken zoals Pijletuinen en Opstal.
Maar daar blijft het niet bij. Met onvermoeibare inzet werden ook andere buurtverenigingen geholpen met het opzetten van een buurtpreventie en werd er voorlichting gegeven. En met succes! Daar waar buurtpreventie actief is daalt aan de ene kant het onveiligheidsgevoel en anderzijds worden feitelijke problemen opgelost. Een voorbeeld van een burgerinitiatief ‘pur sang’, met een geweldig effect en prima uitstraling. De jury hoopt dat dit initiatief een voorbeeld zal zijn voor andere dorpskernen.
Datering:15-06-2006
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000053
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.