Beschrijving:Op 4 juni 2009 hebben wethouder Marga de Goeij (Zorg) en burgemeester Van der Tak de vrijwilligersjaarprijzen uitgereikt. De Loftrompet werd dit jaar in de categorie organisatie toegekend aan het VU Cursuscentrum, in de themaprijs 'Samen sta je sterk' viel de eer ten deel aan De Zonnebloem Westland. In 2009 is voor het eerst een aparte publieksprijs toegekend. Het VU Cursuscentrum werd winnaar.

VU Cursuscentrum
Het centrum werd draaiende gehouden door slechts 11 vrijwilligers die al jarenlang een geweldige prestatie leverden. Naast het driehoofdige bestuur kende het centrum een werkgroep administratie en een werkgroep planning. Het VU Cursuscentrum organiseerde zo'n 80 cursussen, waaraan jaarlijks ruim 1.000 cursisten aan deelnemen. Dit vroeg veel tijd en inzet van een relatief kleine groep vrijwilligers. De aangeboden cursussen droegen bij aan het verhogen van het opleidingsniveau van de inwoners van Westland, de opleidingen variërden van talencursussen, computer en informatica tot teken- en schilderlessen. Niet onvermeld mag blijven dat VU cursuscentrum ook een aantal cursussen voor de jeugd organiseerde evenals voor mensen met een verstandelijke beperking. Het VU Cursuscentrum is voortgekomen uit de Volksuniversiteit 's-Gravenzande en bestaat inmiddels ruim 30 jaar.

De Zonnebloem Westland
Binnen het thema 'Samen sta je sterk' ging De Loftrompet naar de regionale vereniging van De Zonnebloem in het Westland. De Zonnebloem bezoekt met bijna 600 vrijwilligers langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en lichamelijk hulpbehoevende ouderen in het Westland. Naast het bezoeken organiseerde de regionale vereniging ook een aantal keer per jaar een platform, waar mensen die niet of nauwelijks de deur uitkomen elkaar kunnen ontmoeten. De jaarlijkse vakantie en theatertournee zijn daarvan sprekende voorbeelden. De Westlandse Zonnebloemafdeling was binnen de landelijke organisatie één van de eerste die zich ook inzet voor jonge zieken en gehandicapten.
De jury was onder de indruk van het grote aantal vrijwilligers dat zich inzet namens De Zonnebloem. 40 jaar geleden is De Zonnebloem opgericht in het Westland en de jury spreekt de wens uit dat de vereniging zich nog vele jaren mag inzetten voor haar Westlandse doelgroep.

Publieksprijs voor VU Cursuscentrum
Meer dan 1200 mensen hadden gestemd op hun favoriet van de zes genomineerde organisaties. Met ruim 200 stemmen is het VU Cursuscentrum de winnaar van de publieksprijs.

Datering:04-06-2009
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000056
Documenttype:Kleurenfoto
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.