Beschrijving:Op 28 oktober 2010 hebben wethouder De Goeij (Zorg en Welzijn) en burgemeester Van der Tak de vrijwilligersjaarprijzen uitgereikt. Twee organisaties eindigden gelijk na de jurystemming. Daarom werd de Loftrompet dit jaar aan twee organisaties toegekend; de EHBO verenigingen in Westland en verzorgingshuis De Kreek in 's-Gravenzande. De publieksprijs ging naar de dorpsvereniging Ter Heijde aan Zee en de winnaar van de themaprijs 'Jongeren in het vrijwilligerswerk' is het coördinatieteam van het Westland Scouting Spektakel (WSS).

EHBO verenigingen
Om Eerste Hulp bij Ongelukken te bieden zijn de ruim 500 vrijwilligers van de Westlandse EHBO verenigingen goed opgeleid. Telkens als een medeburger bij een klein of groot ongeluk betrokken raakt boden ze snel en adequaat hulp. Als Westlanders ongedwongen feest vieren, een concert bijwonen of een sportevenement bezoeken dan zijn zij de onzichtbare kracht waar op gerekend kan worden. Zij geven de eerste hulp totdat de arts of ambulance ter plaatse is. Negen verschillende verenigingen in de diverse kernen onder één noemer. Ieder z’n eigen ding maar samen sterk als er bijvoorbeeld kostbare apparatuur moeten worden aangeschaft. Maar ook elkaar helpen met extra inzet bij grote evenementen waar het Westland zo rijk aan is. De jury hoopte dat de prijs de onderlinge samenwerking in de toekomst nog verder zal intensiveren.

Verzorghuis De Kreek
De honderden vrijwilligers zijn 7 dagen per week actief. Doordeweekse dag of weekend, er waren altijd mensen om de vaste staf te assisteren. Bijvoorbeeld helpen bij de maaltijden. Ook was het indrukwekkend met hoeveel mensen de activiteiten worden begeleid. Er wordt heel veel georganiseerd voor de bewoners. Of het nu koersbal is of een bingo, een wandeling naar het park of werken in de mooie druivenkas achter in de tuin. Een vaste groep chauffeurs reden van hot naar her om bewoners naar kerkdienst of ziekenhuis te brengen. Tenslotte had de jury ook veel lof voor de bazar die jaarlijks werd gehouden om geld binnen te krijgen. Dit jaar is er een record bedrag binnen gehaald om de corridor tussen de gebouwen te verwezenlijken. Zonder de vrijwilligers zouden de bewoners wel de nodige zorg krijgen maar zij geven hun leven extra kleur. De jury sprak de wens uit dat de vrijwilligers een inspirerend voorbeeld mogen zijn voor andere vrijwilligers in de Westlandse verzorgings- en verpleeghuizen.

Publieksprijs voor Dorpsvereniging Ter Heijde
Dit jaar is de publieksprijs toegekend aan Dorpsvereniging Ter Heijde aan zee. Dit jaar wisten zij de meeste stemmen binnen te halen. De vele activiteiten die ze organiseerden in het Vrondel zijn niet onopgemerkt gebleven en werden door de inwoners zeer gewaardeerd.

Themaprijs voor WSS
Tijdens het Westland Scouting Spektakel (WSS) kunnen jongeren van 4 tot 40+ wedstrijden spelen en allerlei activiteiten bijwonen. Dit spektakel is uniek in Nederland. De WSS weet alle scouting-kernen in de regio aan elkaar te verbinden om gezamenlijk tot dit evenement te komen. Een mooi voorbeeld van de Westlandse saamhorigheid.

Datering:28-10-2010
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000057
Documenttype:Kleurenfoto
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.