Beschrijving:Op 13 december 2012 hebben wethouder De Goeij (Zorg en Welzijn) en burgemeester Van der Tak de vrijwilligersjaarprijzen uitgereikt. Dit jaar kende de jury de Loftrompet toe aan de vrijwilligers van het Prinsenbos. De publieksprijs ging naar de ouderraad openbare basisschool De Vlieten in De Lier. Speciale aandacht was er voor de Westlandse ‘klaar-overs’. De uitreiking van de Loftrompet vond plaats in De Kiem in ‘s-Gravenzande. Bij de feestelijke bijeenkomst waren ongeveer 200 vrijwilligers aanwezig. Dit jaar stonden de vrijwilligers die actief zijn in en om de scholen in Westland in het zonnetje.

Vrijwilligers van het Prinsenbos
De jury heeft de Loftrompet dit jaar toegekend aan de vrijwilligers van het Prinsenbos vanwege hun bevlogen enthousiasme voor natuureducatie. Zonder hen zou natuureducatie in Westland niet mogelijk zijn. Met slechts 15 vrijwilligers boeiden zij wekelijks vele kinderen om de natuur te ontdekken. De ervaring is dat al die spannende verhalen van de vogels, insecten en andere bewoners van het bos een leven lang bij blijven.

Publieksprijs o.b.s. De Vlieten
Ook dit jaar konden de inwoners van Westland hun favoriete organisatie naar voren brengen. Er zijn in totaal ruim 800 stemmen uitgebracht met als resultaat een overtuigende winnaar. De meeste stemmen waren voor ouderraad o.b.s. De Vlieten. De hulp en betrokkenheid van ouders is voor scholen onontbeerlijk. De jury vond deze ouderraad een voorbeeld voor alle andere ouderraden in Westland. De ondersteuning die zij boden maakten dat leerkrachten echt bezig kunnen zijn met lesgeven. Het project om het schoolplein weer aantrekkelijker te maken was een voorbeeld hoe actieve ouders het schoolklimaat van hun kinderen kunnen verbeteren.

Helden van het zebrapad
Ieder kind kent ze, de verkeersbrigadiers of liever klaar-overs. Ze staan er in weer en wind en helpen op risicovolle plekken als de Verdilaan in Naaldwijk of de Koningin Julianaweg in ’s Gravenzande. Daarmee vergroten ze de verkeersveiligheid van de school- en thuisroutes. De jury heeft geconstateerd dat het niet alleen de ouders zijn van de betreffende scholen die zich inzetten als klaar-over. Er zijn vrijwilligers die geen schoolgaande kinderen meer hebben maar het toch gewoon blijven doen. Met plezier zetten zij zich in omdat ze de veiligheid van kinderen belangrijk vinden. De jury heeft met name de verkeersbrigadiers van de Ouverture in Naaldwijk en de Wegwijzer uit ‘s-Gravenzande als helden van het zebrapad bedankt.
Datering:13-12-2012
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000059
Documenttype:Kleurenfoto
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.