Beschrijving:Op 30 januari 2014 reikten wethouder Marga de Goeij en burgemeester Sjaak van der Tak De Loftrompet 2013 (de vrijwilligersjaarprijs) uit aan de vrijwillige reddingsbrigades van Westland. De publieksprijs, waar ruim 5000 mensen over mee stemden, ging uiteindelijk naar SKIP Kinderboerderij uit Naaldwijk.

Reddingsbrigades Westland
In zowel Monster, ’s-Gravenzande als Naaldwijk staan honderden vrijwilligers paraat om de veiligheid langs onze kust en de binnenwateren te bewaken. Uit het juryrapport van de reddingsbrigades: De vrijwilligers van de reddingsbrigades in Westland hebben een verantwoordelijke taak. Ze zijn met name actief langs de kust. Daar waarschuwen ze bij gevaarlijke situaties, helpen zwemmers in nood en brengen vermiste kinderen bij hun ouders terug. Zij nemen hun taken heel serieus en investeren dan ook veel tijd in training en opleiding. Binnen de reddingsbrigades zijn zowel jongere als oudere vrijwilligers actief. Zij gaan hand in hand en delen hun kennis met elkaar. Bij de organisatie kunnen vrijwilligers doorgroeien met hun talenten. Stuk voor stuk vrijwilligers met een grote maatschappelijke betrokkenheid die verder reikt dan alleen reddingswerk.

Publieksprijs voor SKIP kinderboerderij
Het publiek heeft dit jaar massaal gestemd na de oproep die alle genomineerden tijdens diverse WOS uitzendingen deden. SKIP kinderboerderij uit Naaldwijk ging er met de meeste stemmen vandoor. Maar liefst 58% van de stemmers koos voor deze kinderboerderij die een actieve rol vervult in de wijk Pijletuinen.

Genomineerden
Voor de loftrompet 2013 waren genomineerd:

Video Journaal Groep/ RITV uit ’s-Gravenzande
Reddingsbrigades Westland
SKIP kinderboerderij
Kindervakantiewerk Westland

Datering:30-01-2014
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000060
Documenttype:Kleurenfoto
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.