Beschrijving:De Westlandse Katholieke Bonden voor Ouderen (KBO’s) ontvingen de vrijwilligersprijs De Loftrompet uit handen van wethouder Marga de Goeij (zorg en welzijn). Alle KBO’s ontvingen een kunstwerk en een gezamenlijke geldprijs.

Westlandse Katholieke Ouderenbond
In zes Westlandse kernen zijn meer dan 100 vrijwilligers actief voor één van de Westlandse KBO’s. Voor vele ouderen zijn de activiteiten georganiseerd door het KBO een wekelijks hoogtepunt. Hiermee vervullen de KBO’s een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol in de Westlandse samenleving, waarin vergrijzing toeneemt. Deze rol vervullen zij in sommige kernen al ruim 50 jaar. Naast de wekelijkse kaartmiddagen worden informatieve bijeenkomsten georganiseerd. En door velen wordt uitgekeken naar de dagtrips en jaarlijkse vakantieweek. Naast het bieden van activiteiten spelen de KBO’s ook een belangrijke rol in de belangenbehartiging voor de Westlandse ouderen. De jury sprak de wens uit dat deze gezamenlijke prijs ook een inspiratie is om de samenwerking met elkaar te intensiveren.

Publieksprijs voor Rechtswinkel Westland
Naast De Loftrompet is de publieksprijs uitgereikt. Wethouder De Goeij reikte het kunstwerk met het bijbehorende geldbedrag van € 250,- uit aan Rechtswinkel Westland, dat 65% van de ruim 6.000 uitgebrachte stemmen kreeg. Alle genomineerden hebben de achterban gemobiliseerd om te stemmen. Social media en ludieke acties hebben Rechtswinkel Westland veel stemmen opgeleverd.

Datering:00-00-2015
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000062
Documenttype:Kleurenfoto
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.