Beschrijving:Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Koppert Cress heeft de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de juryprijs van de vrijwilligersprijs de Loftrompet ontvangen uit handen van wethouder Marga de Goeij (zorg en welzijn).

KNRM
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij station Ter Heijde staat 24 uur per dag / 7 dagen per week paraat om de veiligheid op zee voor de Westlandse kust te waarborgen. Zijn er mensen of dieren in nood? Bij nacht en ontij schieten de vrijwilligers van de KNRM Ter Heijde in actie om hen te helpen en redden. De vrijwilligers van de reddingsbrigade rukken zo’n veertig a vijftig keer per jaar uit, voor allerhande situaties: omgeslagen zeiljachten, brand op schepen, drenkelingen, vermissingen, surfers in nood en gestrande dieren. Binnen vijftien minuten is de brigade op locatie. Buiten de acties wordt er getraind: tweemaal per week komen de leden bijeen voor oefening en opleiding. Ondanks het 192-jarig bestaan, gaat de KNRM met haar tijd mee. Het modernste materieel voorhanden, een prachtig boothuis, zeker te danken aan alle donateurs, giften en legaten. Al 192 jaar zijn de vrijwillige redders, de bijdragen van donateurs en de kosteloze hulpverlening een fundament onder de veiligheid van onze kust. De KNRM zorgt zelf voor de opleiding, en zijn daarmee in staat zelf hun doelen te verwezenlijken. De vrijwilligers zijn uniek, insiders noemen hen ook wel opstappers. In gevaarlijke omstandigheden trekken zij erop uit om anderen te helpen. In het donker, met windkracht negen en met golven van vier meter hoog doen zij hun werk. Ben je vrijwilliger bij de KNRM, dan ben je een held. Dit bracht de jury ertoe de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij station Ter Heijde de Loftrompet 2016 toe te kennen.

Publieksprijs voor IJsvereniging ‘Hard gaat-ie’
Wethouder De Goeij reikte de publieksprijs, het kunstwerk met het bijbehorende geldbedrag, uit aan IJsvereniging ‘Hard gaat-ie’ uit De Lier, dat met een nipte meerderheid van 31,5% van de bijna 1.700 stemmen, de publieksprijs verdiende. Alle genomineerden hadden de achterban gemobiliseerd om te stemmen tot 26 maart 2017. Het werd een nek-aan-nekrace met het Westerhonk. Waarbij uiteindelijk een meerderheid van 531 stemmen werden uitgebracht voor IJsvereniging Hard gaat-ie.
Datering:00-00-2016
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000063
Documenttype:Kleurenfoto
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.