Beschrijving:Tijdens een feestelijke Italiaanse avond in De Wielepet in Monster, waarbij bijna 200 vrijwilligers aanwezig waren is de juryprijs van de Loftrompet uitgereikt aan SeniorWeb Westland en de publieksprijs gewonnen door Hospice Beukenrode. De prijs bestaat uit een kunstwerkje met een geldbedrag.

SeniorWeb Westland
SeniorWeb Westland is sinds 2000 actief om de senioren in Westland over de digitale drempel heen te helpen. 15 senior-vrijwillige docenten zijn wekelijks actief om jaarlijks honderden cursisten wegwijs te maken in de digitale wereld. Zij bieden cursussen voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Cursussen voor computer, I-pad en smartphone maar ook een digitaal fotoalbum maken. En op verzoek komen ze ook thuis langs om de Westlandse senioren ter plekke te ondersteunen. Seniorweb Westland gaat met haar tijd mee en verliezen ook het sociale aspect daarbij niet uit het oog. Thee, taart en tablet voor de seniorendames en Bier, bitterballen en beeldschermen voor de heren zijn daarvan bijzondere voorbeelden. En er is veel animo voor! In de afgelopen 18 jaar zijn zij zó bij de tijd gebleven en weten ze goed in te spelen op de veranderende digitale samenleving. En met het grote aantal cursisten blijkt dat SeniorWeb Westland voorziet in een behoefte. De toekenning van de Loftrompet 2017 acht de jury dan ook meer als terecht verdiend.

Publieksprijs voor Hospice Beukenrode
Naast de juryprijs van de Loftrompet is ook de publieksprijs toegekend. Wethouder De Goeij reikte het kunstwerk met het bijbehorende geldbedrag uit aan Hospice Beukenrode, dat met een ruime meerderheid van 51% van de ruim 1.900 stemmen, de publieksprijs verdiende.

Datering:00-00-2017
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000064
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.