Beschrijving:Ook dit jaar ging gemeente Westland weer op zoek naar Uitblinkers. Dit zijn jongeren die zich graag inzetten voor anderen. Met hun vrijwilligerswerk doen zij iets moois voor de Westlandse samenleving. En de zoektocht is geslaagd! De gemeente heeft dit jaar maar liefst vijf jongeren de eretitel kunnen geven. Ilse, Remi, Melody, Denise en Merel zijn de Uitblinkers van 2023!

Deze vijf jongeren zijn de afgelopen weken verrast door DJ Bombastic, wethouders en de burgemeester van de gemeente. Samen bezochten zij de Uitblinkers tijdens hun vrijwilligerswerk. Het was voor iedereen een bijzonder moment en een enorme waardering voor hun inzet. Wethouder Carlieke van Staalduinen: “Ik ben trots op deze jongeren die altijd klaar staan voor een ander of onmisbaar zijn als vrijwilliger. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Met de Uitblinker laten we als gemeente zien dat we het waarderen wat zij doen. We hopen dat we hiermee ook andere jongeren inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen.”

Remi Duijndam
Remi zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij gaat elke week met ze zwemmen in zwembad de Hoge Bomen in Naaldwijk. Dit doet hij voor Myosotis en voor Vitis Welzijn.

Ilse Koene
Ilse heeft sinds haar zesde een donorhart. Toen zij ziek was kreeg zij veel steun van Stichting Opkikker. Nu zet zij zich zelf in voor de stichting en haalt zij met allerlei leuke acties geld op voor dit goede doel. Tijdens de Sinterklaasperiode verkocht zij chocoladeletters en bracht deze persoonlijk langs bij iedereen die ze bestelde.

Melody Roem
Melody liep afgelopen zomer op 11- jarige leeftijd de Nijmeegse vierdaagse. Hiermee haalde zij €2227,- op voor pleegzorgmagazijn “Je Mag er zijn ‘t Westland”. Hier kunnen pleegouders gratis tweedehands kleding en speelgoed lenen voor hun pleegkinderen.

Denise Steringa en Merel van Zijderveld
Denise en Merel zijn een koppel als scheidsrechter en fluiten eredivisie heren en internationale handbalwedstrijden. Het is bijzonder dat zo’n jong scheidsrechterskoppel actief is in de handbalcompetitie
Datering:14-12-2023
Fotograaf:Schut, Thierry
Collectie:Onderscheidingen
Fotonummer:HAW6-000371
Documenttype:kleurenfoto
Auteursrechtstatus:Onbekend
Bron:Historisch Archief Westland

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.